Over de auteur

Arendsnest

Aan de Schoolstraat 8 in Hollum op Ameland staat een eeuwenoud boerenhuisje. Daarin leefde aan het begin van de twintigste eeuw het gezin van Arend en Janke Visser met hun acht kinderen. De oudste was Thijs Arend (1910-1975), de vader van Thijs Arend van deze website. Op jonge leeftijd is Thijs senior ‘naar de vaste wal’ vertrokken, omdat het arme Waddeneiland in die tijd geen toekomst bood. De naam Arend komt veelvuldig in de stamboom van de Vissers voor. Vandaar dat het kleine bakstenen huisje aan de Schoolstraat gesierd werd met de naam Arendsnest. Het huisje staat nog steeds op dezelfde plek en biedt, na een grondige verbouwing, plaats aan Il Vulcano, een gezellig Italiaans restaurant.

Als kind logeerde Thijs vrijwel elke schoolvakantie bij oma op Ameland. Dat was in die tijd niet altijd even leuk, maar nu kijkt hij daar met warme gevoelens op terug. Zijn liefde voor het eiland stamt uit die periode. Hij gebruikt Ameland daarom ook als decor voor zijn boeken.

Thijs Visser

Thijs is geboren en opgegroeid in Apeldoorn. Daar heeft hij de HBS gevolgd en is na zijn examen het reclamevak ingegaan. Eerst bij Philips in Drachten en daarna bij reclamebureau Bleeker in Apeldoorn. Later heeft hij dit bureau overgenomen en uitgebouwd. In 1991 volgde een fusie en is onder de naam Amazing verdergegaan. In 1998 heeft hij zijn aandelen verkocht en zijn leidende rol afgebouwd. In 2006 is hij definitief gestopt bij Amazing. Tot 2017 is hij parttime als consultant blijven werken voor uiteenlopende bedrijven. Daarnaast heeft hij zijn grote wens opgepakt, het schrijven van een boek. Dat is het in 2010 verschenen Terug naar de toren geworden. Na zijn scheiding heeft hij Apeldoorn verlaten en woont nu in Twente. In 2009 is hij getrouwd met Ria, die hem voortdurend motiveert en stimuleert om invulling te geven aan zijn schrijverstalenten. In 2013 verscheen het tweede boek De toren als getuige. In 2015 is met het uitbrengen van ‘Als het torenlicht dooft’ de torentrilogie gecompleteerd. Het vierde boek Op Drift speelt ook op Ameland, maar staat los van de torentrilogie. Deze trilogie is ook in het Duits verschenen.