home          contact          links

Over de auteur


Arendsnest

klik om te vergroten Aan de Schoolstraat 8 in Hollum op Ameland staat een eeuwenoud boerenhuisje. Daarin leefde aan het begin van de twintigste eeuw het gezin van Arend en Janke Visser met hun acht kinderen. De oudste was Thijs Arend (1910-1975), de vader van Thijs Arend van deze website. Op jonge leeftijd is Thijs senior 'naar de vaste wal' vertrokken, omdat het arme Waddeneiland in die tijd geen toekomst bood. De naam Arend komt veelvuldig in de stamboom van de Vissers voor. Vandaar dat het kleine bakstenen huisje aan de Schoolstraat gesierd werd met de naam Arendsnest. Het huisje staat nog steeds op dezelfde plek en biedt, na een grondige verbouwing, plaats aan Il Vulcano, een gezellig Italiaans restaurant.

Als kind logeerde Thijs vrijwel elke schoolvakantie bij oma op Ameland. Dat was in die niet altijd even leuk, maar nu kijkt hij daar met warme gevoelens op terug. Zijn liefde voor het eiland stamt uit die tijd. Hij gebruikt Ameland daarom als decor voor zijn boeken.

Thijs Visser

klik om te vergroten Thijs is geboren en opgegroeid in Apeldoorn. Daar heeft hij de HBS gevolgd en is na zijn examen in het reclamevak ingegaan. Eerst bij Philips in Drachten en daarna bij het kleine reclamebureau Bleeker in Apeldoorn. Na de overname en de uitbouw van dit bureau is het in 1991 gefuseerd en daarna verder gegaan onder de naam Amazing. In 1998 heeft hij zijn aandeel verkocht en zijn leidende rol afgebouwd. In 2006 is hij definitief gestopt bij Amazing en heeft nog een aantal jaren als communicatie consultant gewerkt voor uiteenlopende bedrijven. Daarnaast heeft hij een grote wens opgepakt, het schrijven van een boek. Dat is Terug naar de toren, dat in 2010 verscheen. Na zijn scheiding heeft hij Apeldoorn verlaten en woont nu in Twente. In 2009 is hij getrouwd met Ria, die hem motiveert en stimuleert om invulling te geven aan zijn schrijverstalent. In 2013 verscheen het tweede boek De toren als getuige. In 2015 is met het uitbrengen van ‘Als het torenlicht dooft’ de torentrilogie gecompleteerd.

Tekstschrijver

Nog steeds maken bedrijven en organisaties gebruik van Thijs als marketing communicatie adviseur of als tekstschrijver. Door zijn ervaring als ondernemer fungeert hij ook als sparring partner voor directies, vooral als het gaat om strategische keuzes.boeken
perspublicaties
reacties lezers


Thijs Visser toevoegen aan je netwerk via LinkedIn naar bovenkant pagina

© copyright 2007- - Thijs Visser, Arendsnest · sitemap · xml · webdesign: ædesign Inloggen Webmaster   pageviews